Az SCP Alapítványról

Az emberiség jelen formájában negyed évszázada létezik, mégis ennek csak egy kis frakciója bír bármilyen jelentőséggel.

Mit csináltunk hát közel 250,000 évig? Barlangokban és kis tüzek körül kuporogtunk, félve azoktól a dolgoktól, amiket nem értettünk. Több volt ez, mint megmagyarázni miért kel fel a Nap, óriási madarakról volt szó emberi fejekkel, meg kövekről, amik életre kelnek. Így hát "isteneknek" meg "démonoknak" hívtuk őket, könyörögtünk nekik az életünkért és imádkoztunk a megváltásért.

Idővel egyre kevesebb lett belőlük, belőlünk pedig egyre több. A világnak egyre több értelme volt, ahogy egyre kevesebb dologtól kellett félni, mégis, a megmagyarázatlan dolgoktól sosem lehet igazán megszabadulni, mintha egyenesen az Univerzum követelné meg az abszurd és lehetetlen létezését.

Az emberiség nem térhet vissza a félve bújkáláshoz. Senki más nem fog megvédeni minket, így nekünk kell kiállnunk magunkért.

Míg az embeirség többi része a fényben él, mi a sötétségben állva próbálunk megküzdeni azzal, elzárni, eltakarni a nyilvánosság szeme elől, hogy a többiek egy értelmezhető, normális világban élhessenek.

scp-logo-signature.png
Befogunk. Elzárunk. Védelmezünk.

— Az Adminisztrátor


Küldetésünk

Rejtve és világszerte működve, az Alapítvány korlátlan fennhatósággal, az összes jelentős állam kormánya által megbízva működik azzal a céllal, hogy elzárja a rendellenes tárgyakat, lényeket és jelenségeket. Ezen rendellenességek közül számos jelentős veszély a világ biztonságára, mivel komoly mértékű fizikai vagy pszichológiai kár okozására képes. Mind aláássák a természettudományos törvényszerűségeket melyekben a világ lakossága bízik.

Az Alapítvány egy terjedelmes adatbázist tart fenn a különféle anomáliákról, melyek Különleges Elzárási Eljárásokat igényelnek, és melyekre az angol Special Containment Procedures kifejezés után SCP-ként hivatkoznak. Az adatbázis elsősorban az anomáliák leírását tartalmazza, valamint a vészhelyzeti eljárásokat, melyek segítségével visszaállítható a biztonságos elzárás egy kitörés vagy egyéb esemény után.

Az Alapítvány a normaitás fenntartásáért működik, hogy a civil lakosság világszerte nyugodtan élhesse az életét félelem, bizalmatlanság, vagy aggályok nélkül, és hogy fenntartsa az emberiség függetlenségét a földön-, a dimenzión- és a normalitáson kívüli hatalmaktól.

A küldetésünk három feladatból áll:

Befogás

Az Alapítvány anomáliák befogásával akadályozza meg azok civil, vagy ellenséges kezek közé jutását. A cél az anomáliák lehető leghamarabb történő megszerzése, melyet széleskörű megfigyelés tesz lehetővé.

Elzárás

Az Alapítvány elzárja az anomáliákat, hogy azok hatása ne terjedhessen. Ez mozgatással, elrejtéssel, szétszereléssel, vagy a róluk szóló információk terjedésének megakadályozásával történhet.

Védelmezés

Az Alapítvány megvédi az emberiséget maguktól az anomáliáktól, valamint azok hatásaitól mindaddig, amíg azok működését meg nem értjük teljesen, vagy új tudományos elméletek nem születnek a tulajdonságaik vagy viselkedésük megmagyarázására. Az Alapítvány, ha más lehetőség nem marad, semlegesíthet vagy elpusztíthat anomáliákat, ha azokat túl veszélyesnek ítéli.

További információ a későbbiekben kerül átadásra, ha csatlakozik hozzánk küldetésünk teljesítésében. Üdvözöljük az Alapítványban, sok szerencsét.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License