SCP-020
scp020.jpg

SCP-020 telepek egy civil háztartásban.

Azonosító #: SCP-020

Osztály: Keter

Különleges Elzárási Eljárások: Az SCP-020 mintákat zárt tenyésztőkamrákban kell tartani egy szintén zárt elzárási teremben, a 12-es Biológiai Kutatótelepen, melybe a belépés kizárólag légzsilipen át történhet. Tápanyagok adagolása automatizált rendszerek segítségével történjen úgy, hogy ehhez a tenyésztőkamra felnyitása ne legyen szükséges.

Az elzárási kamrában hermetikusan zárt kamerák találhatók, melyek épségét naponta ellenőrizni kell. Belépéskor kötelező az újralégző-készülékkel felszerelt 5-ös szintű biológiai védőruha viselése, valamint kilépéskor a teljes antifungális fertőtlenítés.

Leírás: SCP-020 egy gyorsan szaporodó gombafaj, mely képes befolyásolni más élőlények érzékelését és viselkedését, beleértve az emberét is. Az SCP-020-ból minták egy ismeretlen mechanizmusnak köszönhetően gyakorlatilag láthatatlanok közvetlen megfigyelés során, beleértve a mikroszkópos vizsgálatot is. SCP-020 kizárólag fényképeken vagy videofelvételeken látható az emberi szem számára.

Amennyiben SCP-020 telepet formál, melyet általában emberi lakóházakban tesz, spórákat hoz létre, melyek befolyásolják a közelben lévő emberek viselkedését. Az érintettek először meg fogják emelni az otthonukban a levegő hőmérsékletét és páratartalmát, kedvezőbb környezetet létrehozva SCP-020 növekedéséhez. Ezen felül ezen személyek társasági élete gyakran fokozódik, és gyakran hívnak meg ismerősöket lakásukba, hogy ezzel terjesszék az organizmust. Mivel a spórák és a telepek láthatatlanok az érintettek számára, azok akár közvetlenül az érintettek testén is növekedhetnek.

Amint a spórák és telepek száma a lakásban elér egy kritikus koncentrációt, az érintett emberek egészségi állapota rohamos romlásnak indul, mely halállal végződik. A kiérkező mentő- vagy egyéb egészségügyi személyzet. valamint a helyi hullaházakbaa való bekerülés további lehetőségeket biztosít a gomba terjedésére.

SCP-020 először [KITAKARVA]-ban lett kimutatva, ahol egy beépített SCP ügynöknek feltűnt a hirtelen változás a helyi korház dolgozóinak személyiségében. Az ezt követő kivizsgálás kimutatta, hogy közel ███ civil fertőzödött meg, a város nagy részével együtt. A civil lakosság terminálásra került, a város pedig fel lett égetve, melyért hivatalosan egy erdőtűz volt felelős.

Jelenleg több, mint 12 SCP-020 járványról érkezett jelentés. Ezen járványok forrása, és a megelőzés lehetséges módjai vizsgálat tárgyát képezik.

Függelék 020-01: Kivonat az Éta-10 ("Ne Láss Rosszat") Különítmény hang/videófelvételeiből SCP-020 első elzárása során [REDACTED]-án.

T2-Vezető: Kettes Csapat, indulunk a vörös házhoz.
T2-KOM: Vettem, az Egyes Drón egy embert lát a termálon.

T2-Vezető: Kettes Csapat a helyén, készek vagyunk beme- [Káromkodás]!
T2-2: Nyílik az ajtó!
Ekkor egy civil nő jelent meg az ajtóban, kezében egy konyhakéssel. A videófelvételeken látható, hogy az arcának közel kétharmada gombatelepekkel van benőve.
Civil Nő: Nahát… üdv, uraim… szeretnének leülni idebent?
T2-Vezető: Le a földre! Dobja el a fegyvert!
Civil Nő: Ne butáskodjon! Jöjjenek be… maradjanak kicsit…
T2-Vezető: Maradjon ahol van! TEGYE LE A FEGYVERT!
Civil Nő: Mi… mi csak szeretnénk vendégeket fogadni… kérem… jöjjenek be…
T2-2: Tegye le a [Káromkodás] fegyvert!
Feltételezhetően ekkor a fertőzött civil észrevette, hogy T2-4 kezében egy égő lángszóró található, és ezért nagy lendülettel nekitámadt a csapat tagjainak a késsel.
Civil Nő: [KITÖRÖLVE]
T2-Vezető: Tüzet nyiss, tüzet nyiss!
Lövések hangjai és sikoltások.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License