SCP-056

Azonosító #: SCP-056

Osztály: Euklid

Különleges Elzárási Eljárások: SCP-056-ot egy, az izlése alapján kialakított szobában kell tartani, bármilyen általa választott berendezéssel. Az 1-es és annál magasabb hozzáférési szintű személyek bármikor kapcsolatba léphetnek SCP-056-al, két óránál rövidebb időtartamra. Az alanyt minimum három (3) biztonsági személy őrizze mindig, négy óránkénti műszakváltással. Minden őrt egy nem halálos, pontosan ezerötszáz (1500) mikroliternyi cikropirolonnal töltött nyugtatópisztollyal kell felszerelni. A személyzet bármely tagjának olyan rendellenes viselkedése, amit az SCP-056-nak való kitettség okozott, pszichológiai vizsgálattal és a [ELTÁVOLÍTVA] telephelyre való áthelyezéssel jár.

Az alany hozzáférhet bármilyen tárgyhoz, amihez szeretne, ez alól kivételt képeznek a fegyverek, kommunikációs eszközök, internetkapcsolat, és más SCP-k. Szabadon mozoghat a ██-os kutatási központban, de nem tartózkodhat olyan emeleten, melyen kijárat van. Vészhelyzet esetén, vagy hogyha SCP-056 erőszakossá válik, lehetőség szerint le kell fogni és visszavinni a szobájába. Semmilyen körülmények között se próbáljanak kárt okozni SCP-056-ben; lásd Függelék 2-b.

Leírás: SCP-056 változó méretű, nemű, és kinézetű lény, mely ezen tulajdonságai a környezetétől, különösen a körülötte lévő érző lényektől függően változtatja. A leggyakoribb egy jóképű, 20-as évei közepén járó férfi alakját veszi fel, olyan öltözetben, mely hasonlít az őt védő személyéhez, azonban magasabb minőséggel és magasabb esztétikai értékkel rendelkezik. Ezen kívül az alábbi megjelenési formáit is feljegyezték:

  • Egy nagy, jól ápolt Labrador Retriever (amikor Doktor █████ ████ kutyája közelében volt).
  • Egy, a híres színészre, Scarlett Johanssonra hasonlító nő. Ezt az alakját akkor vette fel, amikor egy csoport fiatal női alkalmazott mellett ment el.
  • Egy doktornő fehér laborköpenyben. Ezt az alakját akkor vette fel, amikor kutatókkal beszélgetett. Amikor megkérték, hogy töltsön ki egy IQ tesztet, az alany közel harminccal (30) több pontot ért el mint a jelenlévő kutatók által elért legmagasabb pontszám.
  • Egy férfi testépítő, aki fel tud emelni közel kétszázötven (250) kilogrammot kétszer egy fekvenyomó gépen a Szektor edzőtermében. Ez harminc (30) kilogrammal nehezebb, mint amit a legerősebb biztonsági őr képes felemelni.
  • Egy nagyon esztétikus kanapé(amikor egyedül hagyták az alanyt a szobájában).

Ezek a változások abban a pillanatban történnek, amikor egyik ember sem figyel az alanyra, amely egyből megtörténik, ha egy új tárgy vagy személy kerül a szobába. (Lásd Függelék 3). Ezeket videóra venni feleslegesnek bizonyult , mert bárki aki megnézi a felvételeket ugyanazt a pillanatnyi zavartságot érzi, mint a videón látható személyek. Az öltözet ezidő alatt megváltozik, viszont 056 még nem hozott létre eszközöket vagy fegyvereket.

Elméletileg lehetetlen SCP-056 eredeti vagy "természetes" alakját látni. Amikor egy üres beton cellában hagyták zártrendszerű kamerákkal figyelve, egy magasabb minőségű kamera formáját vette fel, és a kamerát figyelte. Az eredeti alakját vizsgáló további kísérletek kimutatták, hogy nincs olvasható életjele, beleértve testhőmérsékletet, szívverést, vagy súlyt. A kutatók azt feltételezik, hogy addig nem képes élni, míg nem figyelik meg valamilyen módon.

Azon személyek, akik az alany közelében voltak, gyakran "irigynek" vagy "elégedetlennek" érezték magukat, mégis gyakran mind pozitív, mind negatív jellegű figyelemben részesítik SCP-056-ot, mely jellege a személyiségtípusukból megjósolható. A biztonsági személyzet gyakran állítja, hogy úgy érzik, követniük kell az alany parancsait, még akkor is, hogyha nem tetszik nekik az utasítás, vagy az alany formája. Ha a kutatók hosszabb időn át kapcsolatban állnak az alannyal, gyakran veszekedni próbálnak vele, vagy verbálisan bántani, mely végén általában megszégyenülten hagyják el a termet, miután az alany kiküldte őket.

SCP-056 képes beszédre, látszólag képes minden nyelven beszélni, verbálisan és nem verbálisan is, folyékonyan tud 200 nyelvjárást, beleértve azokat is, melyeket kriptográfusok készítettek, és azokat, melyeket hobbiból csináltak. Gyakran megveti a személyzetet, viszont általában megcsinál bármit, amit kérnek tőle, egészen addig, amíg elég alázattal kérik. Érdeklődik a magazinok, a divat, az autók , az elméleti tudomány, a sportok, és még sok egyéb iránt, általában többet tud egy témáról, mint az ember akivel beszél. A személyek idegesek, kiábrándultak, vagy felháborodottak lesznek, hogyha hosszabb ideig beszélnek SCP-056-al, viszont ha lehetséges, megpróbálnak ismét beszélni vele. Amikor más SCP-ről kérdezik, félelmet, és néha utálatot fejez ki irántuk, nem akar róluk beszélni, még a biztonságosnak osztályozottakról sem.

Kiegészítés: Az alanyt a [KITAKARVA] divattervező üzletben fedezték fel, miután szokatlanul sok gyilkosság, öngyilkosság, és idegösszeomlás történt a többi modell között, akik SCP-056 körül dolgoztak. Amikor egy E osztályú személy megpróbálta elfogni, a modoruk miatt egy [TÖRÖLVE] kinézetét vette fel, ami tizenhét (17) ügynök és tíz (10) civil halálát okozta. Az incidenst fedőtörténetében egy pszichopata tendenciákkal rendelkező dolgozó fegyvert hozott a munkahelyére, és megtámadta a munkatársait.

Függelék 1: A #956-0 Dokumentum megtekintéséhez 4-es, vagy annál magasabb szintű hozzáféréss szükséges.

Dokumentum #956-0: Hangfelvétel az első találkozásról SCP-056-al

<Felvétel Kezdete>

Ügynök ███████: Hé, figyelj ide… bármi is vagy. Le vagy tartóztatva gyilkosságért.

SCP-056: Nem. Menj el.

(Kattanás hang. Az ügynök előveszi a fegyverét.)

Ügynök ███████: Velünk kell jönnöd most azonnal.

SCP-056: Nem szeretnéd azt tenni, te kis buta férfi.

(Meglepődés, valószínűleg a szemtanúk részéről)

Ügynök ███████: Mi a fasz? Pont úgy néz ki mint [TÖRÖLVE]!

(Lövések és sikítások)

<Felvétel Vége>

Függelék 2-a: Lásd dokumentum #956-1.

Dokumentum #956-1: SCP-056 Viselkedésének Tesztelése

Tesztelési Eljárások:
[TÖRÖLVE]

Függelék 2-b: Eredmények:

  • Egy (1) D osztályú férfi, késsel felszerelve. Cél: kárt okozni az alanyban. (Az alany egy hozzávetőleg 20 éves, sovány, fitt ember alakját vette fel. Az alany lefegyverezte és megölte a férfit.)
  • Egy (1) D osztályú nő, drága borral. Cél: megajándékozni az alanyt. (Az alany egy gyönyörű nő alakját vette fel, elfogadta az ajándékot, megkóstolta, majd visszaköpte a D osztályú arcába, majd elhesegette.)
  • Két (2) D osztályú személy, férfi és nő, nem vittek semmit, és nem volt céljuk. (Az alany egy gyönyörű nőként jószabású üzleti öltözetben jelent meg. Mindkettőjüket megfigyelte, majd ott hagyta őket.)
  • Tíz (10) D osztályú személy, mind férfi, cél nélkül. (Az alany egy gyönyörű nő alakját vette fel, egy dekoltázsú piros ruhában. Körülbelül tíz perccel később az összes személy irritáció jeleit mutatta, és 5 perccel később harcolni kezdtek. Az alany elhessegette őket hét perccel később.)
  • Egy (1) 4-es színtű nő, akit az egész létesítmény legszebb nőjének szavaztak. Nem vitt semmit, és nem volt célja. (Az alany egy esztétikailag nagyon kielégítő nő alakját vette fel , és nagyon nagy vezetői képesség jelét mutatta. Kilencven percig beszélt a személlyel, egészen addig, amíg a személy ideges nem lett, és kiment a szobából.)

Függelék 3: Feljegyzés Doktor Kennithtől:

Nemrég informáltak, hogy 056 többször is kért internethozzáférést. Amikor megkérdeztem 056-ot erről, elmondta nekem, hogy mi "nem tudjuk ellátni [őt] elég talpnyalóval", és hogy ő "szeretné, hogy az egész világ ismerje az arcát." Mondanom sem kell, a kérését megtagadtuk.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License