SCP-076

KÜLDŐ: Dr. █████ █. █████
CÍMZETT: Maria Jones Igazgató, Nyilvántartás és információbiztonsági adminisztráció
TÁRGY: Az SCP-076 fájl módosítása
███,
Mindenképpen meg kell jegyeznem, hogy komolyan ellenzem SCP-076 különleges elzárási eljárásának átdolgozását. Tudom, hogy Takarj El Minden Fontos Dolgot úgy véli egy biztonsági kockázat, de te, és én is tudjuk, hogy ez a felső vezetőség próbálkozása a szőnyeg alá söpörni a legnagyobb és legkínosabb hibáját. Omega-Hét megtörtént. Létezett. Azok az emberek meghaltak mert te elbasztad az egészet, és ezen nem változtathatsz, nem számít, hogy menyire erősen próbálod azt elrejteni.
Az Isten szerelmére, ember, azok az emberek akik őrzik megérdemlik, hogy pontosan tudják ő micsoda és mit tett. MI mit tettünk. Hogy, hogyan basztuk el, hogy legalább tanuljanak belőle.
███


Azonosító #: SCP-076

Osztály: Keter

Különleges Elzárási Eljárások: Elzárási terület 25b-t 200 méterrel a tengerszint alatt kell elhelyezni, szilárd alapkőzetben egy szeizmológiailag stabil területen. Az elzárási létesítménybe a belépésre egy függőleges liftakna használható amit minden ötvenedik (50) méteren egy 20 cm vastag megerősített robbanás álló ajtóval szerelnek fel. A lift aknát tengervízzel kell elárasztani amikor azt nem használják.

Elzárási terület 25b-t a következő szerkezeti részekkel kell felépíteni:

 • Egy külső biztonsági terület külső fenyegetés ellen, olyan biztonsági személyeket alkalmazva akik képzettek közelharcban és behatolás-elleni taktikákban.
 • Egy Közigazgatási és Ellátási Terület (KET) ami a személyzet ellátási és lakhatási szükségleteit szolgálja ki.
 • Egy Fő Elzárási Zónából (FEZ), ami tartalmaz egy 7 m-es kockát, 1,5 m-es megerősített anyagba burkolva. A FEZ-et úgy tervezték, hogy szükség esetén ellehessen árasztani vízzel vagy lecsapolni azt, és annak folyamatosan tengervízzel kell elárasztva lennie kivéve, ha a tartalomhoz való hozzáférésre van szükség.
 • Egy 150 m-es "gyilkos folyosó" ami az egyetlen kapcsolat KET és FEZ között (tartalmazza a víz, áram, csatorna, és szellőzővezetékeket). A folyosó falait és padlóját a FEZ-hez hasonlóan kell megerősíteni és kiegészíteni egy elektromos elrettentő rendszerrel, amely képes egy 20 000 voltos áramütést okozni.

A gyilkos folyosó bejáratánál található biztonsági állomáson legalább három (3) fegyveres biztonsági személynek kell figyelnie mindenkor. A fegyverzetüknek tartalmazni kell, de nem limitálja rá, legalább egy (1) tartón található ███████ CIW rendszert ami teljesen rálát a folyosóra és el van látva egy plexiüveggel, hogy megvédje a használóját dobható fegyverek ellen.

Teljes kitörés esetén, a helyszínen tartózkodó személyzetnek azonnal el kell jutnia a legközelebbi biztonsági állomáshoz fegyverek és páncélok kiosztásának céljából. A személyzet az egyes riasztási állapoton marad, amíg SCP-076-2 semlegesítését megerősítik. Ha a teljes kitörés bejelentése után 90 perc telt el, anélkül, hogy egy 4. szintű vagy magasabb szintű személy utasítást adott volna a leállásra, Végső rendkívüli intézkedések aktiválódnak, ezzel elárasztva az egész létesítményt tengervízzel és a lift akna lezáródik minimum 24 órára mielőtt a visszatérés megkísérelhető lenne. Ez, a szükség miatt, a helyszínen dolgozó összes személy halálát eredményezi.


Leírás: SCP-076 két elemből áll: egy kő kockából (SCP-076-1) és egy benne elzárt humanoid teremtményből (SCP-076-2).

SCP-076-1 egy 3 m-es fekete foltos metamorf kocka. SCP-076-1 külső és belső falait egy nem ismert civilizáció mélyen bevésett mintái borítják. Rádióizotópos elemzés kimutatta, hogy az objektum körülbelül tízezer (10.000) éves. Az egyik oldalán található egy ajtó, elzárva egy 0.5 m széles zárral, ami körbe van véve húsz (20) kisebb lakattal. Egyenlőre semelyik hozzá való kulcsot se találtuk meg, ezért lehetetlen teljesen lezárni az ajtót miután az becsukódik.

A belső hőmérséklet pontosan -180.15°C és ezt nem lehet megváltoztatni se külső se belső hatással. Közvetlenül a szoba közepén található egy 2,13 m magas kő koporsó, helyben és zárva tartva több ismeretlen eredetű és anyagú lánccal, amelyek SCP-076-1 belső sarkaihoz vannak rögzítve.

SCP-076-2 egy késő húszas évei végén lévő Szemita származású férfi. A haja fekete, a szemei szürkék, bőrének tónusa olíva színű. Az alany 1.96 m magas és súlya 81.65 kg. Az egész testét számos misztikus és okkult ikonok borítják (többnyire démoni arcok formájában) amik nyugodttól kezdve nyíltan hivalkodóig terjednek. Az alany, amíg bezárva van SCP-076-1-be, technikailag halott.

Azonban időnként SCP-076-2 felébred, tulajdonképpen "feléled", kiegészítve egy élő ember fenntartásához szükséges összes létfontosságú folyamattal. Az alany ezután megpróbálja elhagyni SCP-0760-1-et. Ha sikerül az alany transzállapotba lép, és megkeresi a legközelebbi embert, figyelmen kívül hagyva minden más élő dolgot. Emberi kapcsolatba lépés után SCP-076-2 düh állapotba lép és megpróbálja megölni az összes közeli embert. A mai napig csak az alany halála bizonyult hatékonynak a tombolások leállításában.

SCP-076-2 kiiktatása a jelentős fizikai ereje miatt többször problémás. Az alany emberfeletti erővel és sebességgel rendelkezik és bár nem sérthetetlen, figyelemre méltó , hogy képes figyelmen kívül hagyni bármilyen fájdalmat és sokkot, és tovább harcolni olyan sebbekkel amik egy normális embert már jelentősen legyengített volna. A korábbi események azt mutatták, hogy SCP-076-2 képes (többek között):

 • Négy (4) percen keresztüli folyamatos támadás során áttörni egy megerősített acél biztonsági ajtót
 • Három (3) másodperc alatt megtenni 64 métert.
 • Több 50-es kaliberű BMG töltényt képes a fejével felfogni és a kisagy károsodása ellenére túlélni több percig ezzel folytatva a gyilkolásokat.
 • Képes elütni kézifegyver és gépkarabély töltényeket a levegőben egy hosszú beton acélrúddal.
 • Fulladás előtt képes levegő nélkül egy (1) óráig túlélni.
 • SCP-076-2 legszokatlanabb képessége azonban az, hogy képes a semmiből éles fegyvereket előhívni. Lassított kamera felvételek kimutatták, hogy a kérdéses kardokat egy miniatűr dimenziós résből húzza ki amit "egy kis lyuk a térben"-el lehet jellemezni. Az, hogy ez a portál hova vezet nem tudni, se azt, hogy SCP-076-2 hogyan képes a rések létrehozására. Felvételek a kardokról azt mutatják, hogy egy teljesen nem fényvisszaverő fekete anyagból készültek " térbeli fekete ürességként" jellemezve azt. Mivel a kardok gyorsan eltűnnek, miután az alany birtokából kikerülnek, azok szerkezetének elemzése jelenleg nem lehetséges.

SCP-076-2-őt eddig többféle hatékony módon ölték meg:

 • Tartós tűz több nehéz kaliberű géppuskából.
 • Fulladás.
 • SCP-076-1 megközelítéséhez használt 13.6 tonnás lift alatt összezúzódás.
 • Hamvasztás egy Termit-TH3-as gyújtóbombával, amelyet közvetlenül SCP-076-2 nyitott mellkasi üregébe helyeztek.
 • Az eddigi legrosszabb kitörési kísérlet során, a 25-ös tárolási terület (ahol korábban SCP-076-ot tárolták) kénytelen volt aktiválni a telep nukleáris töltetét egy utolsó kísérletként SCP-076-2 szökésének megakadályozásának érdekében, aminek következményeként az egész telep elpusztult a benne található személyzettel együtt. Ezt SCP-076-1 túlélte.

Halálakor SCP-076-2 maradványai gyorsan oszlásnak indulnak, míg nem porrá válik. SCP-076-1 és a benne található koporsó nagy erővel bezáródik és a lakat forgása során bezáródik. Ezután SCP-076-2 megújul a koporsóban, aminek a folyamata tarthat hat (6) órától huszonöt (25) évig.

SCP-076-2 halál utáni elemzése azt mutatja, hogy annak belső szervezete erősen különbözik a miénktől, amelyet a [ADAT KITÖRÖLVE] dokumentál.


Kiegészítés: SCP-076-ot 18██-ban a Mongóliai ████████████-ban találták meg Angol régészek. Az expedíció tagjait mind megölték hazatérésük során. SCP-076-ot a █████ ███████ hajóról gyűjtötte be a ███████ társaság ( Az egyik szervezet ami később beleolvadt a modern Globális Okkult Koalícióba) és elhelyezték a központjuk belső szentélyébe.

SCP-076 tárolva maradt ███████ (██) évig, míg nem ████-██-██-kor, SCP-076-2 aktiválódott és kiszabadult. Az ok SCP-076 aktiválódására egyenlőre ismeretlen, de a kulcsait ekkor veszítették el. Ezután egy hatalmas embervadászat kezdődött ami három (3) évig és ████ ███████ tartott mígnem SCP-076-2-őt ██████████ ███████ lebénította majd megölte minek eredményeként visszakerült SCP-076-1-be amit eddigre begyűjtöttek és biztosítottak az SCP Alapítvány ügynökei.

Az alany őrizetben maradt három (3) évig, ami alatt folyamatos megfigyelés alatt volt, és mindig kiiktatták amikor aktív lett, bár időnként képes volt egy kis időre elszökni, többnyire más szervezetek támadása általi biztonsági rések miatt. Az Alapítvány halálos áldozatainak száma emiatt eddig [ADAT KITÖRÖLVE]

[ADAT KITÖRÖLVE]

[ADAT KITÖRÖLVE]

Az utolsó incidens után bevezetődött a jelenlegi eljárás SCP-076-al kapcsolatban, bár ezek a technológiai minőségek növekedésével rendszeresen frissítődnek.

Kiegészités 076-2: "Ábel Projekt" és "Különítmény Omega-7"

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License