SCP-131
131volgun.png

SCP-131-A és SCP-131-B

Azonosító #: SCP-131

Osztály: Biztonságos

Különleges Elzárási Eljárások: Semmilyen különleges biztonsági eljárás nem szükséges SCP-131-A és SCP-131-B esetében. Szabadon mozoghatnak Telephely-19-en, addig amíg nem próbálnak tiltott területekre belépni, vagy elhagyni a Telephelyet. Alkalmi érintkezés az egyedekkel megengedett, de ajánlott ennek a minimumon tartása, hogy megelőzzünk akármilyen érzelmi köteléket az egyedek és a személyzet között. Óránkénti ellenőrzést kell végrehajtani minden körülmény között; A jelenlétük hiánya ilyenkor egy 1-es szintű lezárást kezdeményez. Bármilyen típusú bántalmazás vagy rossz bánásmód az egyedek iránt erős fegyelmi eljárásokat von maga után.

Leírás: SCP-131-A és SCP-131-B (személyzet által "Szemgolyóknak" becézve) egy pár, könnycsepp-alakú előlények, nagyjából 30 cm (1 láb) magasak, egy-egy darab kék szemmel a testük közepében. SCP-131-A égett narancs színű, míg SCP-131-B mustársárga. Mindkét élőlény alsó részén egy kerék-szerű kiemelkedés található, ami a mozgást lehetővé teszi és arra utal, hogy a lények biomechanikai eredetűek lehetnek. Az egyedek meglepően gyorsan tudnak mozogni, meg tudnak több, mint 60 m-t (200 láb) tenni másodpercek alatt. Az egyedeknek, azonban hiányzik a fékrendszerük, ami meglehetősen látványos, inkább szórakoztató balesetekhez vezetett. Az egyedek képesek sima felületeken felmászni, és elvesztek a szellőzőben több alkalommal.

Az egyedek intelligenciája a házi macskákra hasonlít és nagyon kíváncsiak. Legtöbbször csak vándorolnak a Telephelyen, megfigyelik a személyzetet munka közben és rákukkantanak a többi Biztonságos besorolású SCP-re. Az egyedek tudnak kommunikálni egy lefordíthatatlan magas hangú gügyögésen. A lényeket még sosem lehetett pislogni látni, még laboratóriumokban sem, ahol az egyedeket 18 órán át megfigyelték szünet nélkül.

Az egyedek jól reagálnak akármilyen pozitív érzelmi kapcsolatra, és hamar egy köteléket hoznak létre a kezdeményezővel, hasonló módon, ahogyan egy kölyökkutya a gazdájával. Akivel/amivel köteléket hoztak létre, követni fogják akárhová, még tiltott területekre is. Habár kíváncsiak, érzékelni tudják a veszélyt a környezetükben, és ha a kötelékükben lévő személy/tárgy elkezd megközelíteni valamit, amit veszélyesnek jegyeznek (pl. Euklid és Keter osztályú objektumokat) elkezdenek a kötelék személyének lába (vagy hasonló végtagok) körül körözni, miközben pánikolt hangszínben gügyögnek, mintha fel akarnák a figyelmét hívni. Mivel a Telephely-19 személyzete mindennapi veszélynek van kitéve az Euklid és Keter osztályú objektumok miatt, ajánlott a személyzetnek, hogy kerüljék el ezeket a kötelékeket, mert kellemetlenek lehetnek körülményes műveletek végrehajtása közben, és lehet, hogy veszélynek teszik ki magukat (lásd: Függelék 131-1). Ha a kötelék személye figyelmen kívül hagyja az egyedeket egy ideig, el fogják veszíteni az érdeklődésüket a személy iránt és visszatérnek az átlagos tevékenységeikhez.

Megjegyzendő, hogy az egyedeknek nincs szükségük ellátásra vagy gondozásra. Nem táplálkoznak, hagynak ürüléket, még nem is alszanak. Az egyetlen amire szükségük van, az a vizuális ingerlés (habár ez több kutatást igényel a megerősítéséig).

SCP-131-A-t és SCP-131-B-t egy búzatáblán találták ████████████ külterületén 19██-ban. Utána azonnal elszállították Telephely-19-be egy [ADAT ELTÁVOLÍTVA] segítségével és leminősítették Biztonságos osztályúra majd szabad utat kaptak a Telephely bejárásához, miután megbizonyosodtak, hogy amit láttak nem közvetítenek ellenséges erőknek.

Függelék 131-1: Egy incidens során, ami ██/██/████-ban történt az egyedek követték a takarító személyzet egyik tagját egy rutintisztításra SCP-173 tárolójába. Amikor a szokásos módon figyelmeztették a takarítót, ő figyelmen kívül hagyta. Ezután az élőlények berohantak a tárolóba és a háromtagú személyzet elé álltak. Bent, a takarítók azt figyelték meg, hogy az egyedek SCP-173 elé ültek és elszántan nézték, mintha tudták volna, hogy csak akkor tud mozogni, ha nem figyelik. A személyzet figyelmen kívül hagyta az egyedeket és folytatták a kétheti takarítást az alapértelmezett eljárások szerint. Amikor a takarító személyzet elment, az egyedek szintén, hátrafelé lassan mozogva, szemüket soha nem levéve SCP-173-ról. Jelenleg SCP-131-A és SCP-131-B alkalmazása SCP-173 (és talán más, állandó megfigyelést igénylő SCP-k, mint SCP-689) "őrzőjeként" figyelembe van véve.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License