SCP-1512

Azonosító #: SCP-1512

Osztály: Keter

Különleges Elzárási Eljárások: Az Omega-8 Különítmény legalább nyolc tagjának állandóan a 166-os Telephelyen kell tartózkodnia, melyek közül egyidőben legalább háromnak az 1512-Alfa Eljárást kell végeznie. Az Omega-8 tagjainak stresszoldás céljából 10 óránként váltaniuk kell egymást. Az Omega-8 minden ügyeletes tagján fülvédő és IV. Osztályú védőruha kell legyen, zárt rendszerű levegőellátással. A különítmény tagjainak biztosítani kell megfelelő mennyiségű ceruzát, papírt, valamint dextroamfetamint. A kiindulási pont helyzetét megfigyelő eszközöket naponta ellenőrizni és kalibrálni kell, hogy biztosított legyen az 1512-Alfa Eljárás számításainak hatékonysága.

Az 1512-Alfa Eljárás elvégzéséhez az ügyeletes személyzetnek írásban kell kiszámolniuk az SCP-1512 kiindulási pontjához tartozó aszimptoták pszeudo-Riemanni differenciáltopológiáját. Bár a használt változók mechanikai és digitális mérésekből származnak, maguk a számítások mechanikai vagy digitális számológépek segítsége nélkül végzendőek. A számítások sebessége és pontossága látszólag közvetlenül befolyásolja az eljárás hatékonyságát SCP-1512 növekedésének megállításában. Sőt, az eljárás csak akkor hatásos, ha a számítást végző személy folyamatosan megkérdőjelezi az ahhoz felhasznált ismereteit—tehát nem szabad elhinnie, hogy helyes eredményt kapott.1 A számításokat a 166-os Telephelyen, a kiindulási pont 6 méteres körzetén belül kell végezni.

Leírás: SCP-1512 egy jelenleg nagyjából 80000 tonna tömegű, gyökérszerű szerves képződmény. Néhány méterenként elágazó, ágszerű nyúlványokból áll, melyek egyenként több száz méter hosszúak, rajtuk pedig látszólag rendszertelenül elhelyezkedő csomók illetve cikkcakk-szerű alakzatok figylehetők meg. A nyúlványok átmérője három és öt centiméter között mozog. A külső rétegük egy korrozív, kellemetlen szagú, szürke tixotróp anyag, mely képes égési sebeket okozni; továbbá a vele érintkező emberek agyműködése megváltozik, mely zavartság és szédülés formájában jelentkezik. A nyúlványok gyengén pulzálnak, mintha bennük keringés, vagy légzés zajlana, ezen kívül semmilyen egyéb mozgást nem végeznek, kivéve a hosszirányú növekedést az elzárási eljárás megszakadása esetén. SCP-1512 annyi hőt ad le, mintha egy hasonló tömegű, gyors anyagcseréjű emlős lenne, valamint hangos vörös zajt generál maga körül.

SCP-1512 származási helye a ███████ Egyetem területén található. Az elzárás és tanulmányozás megkönnyítésére hozta létre az Alapítvány a 166-os Telephelyet SCP-1512 körül(mely látszólag az egyetem fizikai intézetének része). A nyúlványok egy kimondott helyből nőnek ki, mely korábban az egyetem mesterszakos hallgatói szállásának 38A szobája volt. A kollégium ezen szobájában Niels Meyer matematika PhD hallgató lakott. Meyer maradványait sikerült összegyűjteni, ennek vizsgálatai valószínűsítik, hogy SCP-1512 kiindulási pontja Meyer nagyagyában található. A jegyzetei szerint Meyer épp egy hiperbolikus nem-Euklideszi geometriai problémával foglalkozott, amikor a képződmény megjelent. Az elzárási eljárást az Alapítvány kutatói fejlesztették ki ezen jegyzetek segítségével: Mielőtt ez elkészült, a képződmény Meyer halálát, valamint a kollégium épületének jelentős szerkezeti károsodását okozta.

SCP-1512 látszólag szerves összetétele ellenére mérhetetlenül nagy Vickers-keménységgel rendelkezik, valamint bizonyítottan ellenáll mindenfajta vágásnak, oxidáló savaknak és egyéb marószereknek, továbbá számos egyéb károsítására irányuló módszernek. Az elzárás megszakadásakor SCP-1512 számos nyúlványa megnöveli hosszát. A növekedési ráta mérések szerint elérheti akár a 8 m/s-ot; az ebből származó többlettömeg forrása ismeretlen. Növekedés közben a nyúlványok képesek arréblökni, vagy áttörni tárgyakat, mint például a betont és hajók falában használt acéllapokat is.

Mára az eredeti kollégiumi épület elpusztult SCP-1512 növekedésének következtében, és kérdéses, hogy a 166-os Telephely képes lesz-e meggátolni annak további növekedését, még a megerősített falak, padlózat és tető ellenére is. A képződmény növekedési sebességére és méretére, valamint a potencionálisan okozott károkra tekintettel az elzárás fenntartása 'A' prioritású.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License