SCP-250
SCP-250.jpg

SCP-250, elzárás előtt.

Azonosító #: SCP-250

Osztály: Euklid

Különleges Elzárási Eljárások: SCP-250 egy 50x50 alapterületű, prérire emlékeztető, 15 méter magas és 1 méter vastag, bélelt acélfalú teremben tárolandó. A hőmérséklet napközben 20 és 28, éjjel 10 és 14 fok között tartandó, nem több mint 8% átlagos páratartalom mellett; ez biztosítja, hogy SCP-250 viselkedése kiszámítható maradjon, valamint alkotóelemeinek fizikai integritása megmaradjon. A vegetáció a kifutón belül hetente fenntartandó; részletekért lásd a 250-MB48 dokumentumot.
Noha SCP-250 fizikailag nem igényel táplálékot, két (2) naponta egy élő malaccal kell megetetni ösztöneinek és agresszivitásának szabályozása érdekében. Lakomájának maradványait nem több mint egy (1) órán belül el kell távolítani a kifutóból az entitás éjszakai nyugalmi időszakának kezdete után; továbbá a megmaradt biológiai törmelék is eltávolítandó SCP-250 fizikai alkotórészeiből sűrített levegő és seprűk segítségével. A tisztítás bármelyik szakaszában SCP-250 fizikai alkotórészeinek elmozdítása 1 méternél nagyobb távolságra szigorúan tilos, mivel fennáll alvásának megzavarásának veszélye. Passzív időszaka 5 perccel napfelkelte előtt végetér; SCP-250 aktív időszakában a tárolójához való hozzáférés tilos.

Leírás: SCP-250 egy allosaurus élő, fosszilis csontváza (eredetileg Allosaurus fragilis-ként lett beazonosítva; azonban Dr █████████ paleontológusnál talált hiányos tudományos cikk rámutat arra, hogy ez a besorolás hibás lehet). 153 feldarabolt csontból, valamint 14 üvegszálas és gipsz pótlásból áll, amelyeket egy ismeretlen erő mozgat és tart egyben. Ezen ismeretlen erő vizsgálatait hátráltatja SCP-250 agresszív viselkedése, mely az Alapítvány paleozoológusai szerint egy normál allosaurus viselkedésének felel meg.

SCP-250 egy élő allosaurus feltételezhető napi tevékenységeit végzi: napközben a kifutójában barangol, éjjel egy passzív állapotba kerül, és megkísérel megölni és bekebelezni bármit amit alkalmas prédának tart, beleértve az embert is. Belső szerveinek hiánya úgy tűnik nem befolyásolja viselkedését bármilyen módon, azon kívül, hogy elfogyasztott prédáinak maradványai elkerülhetetlenül kiesnek koponya-, nyak- és bordanyílásain, melyeket ezen pont után figyelmen kívül hagy.

SCP-250-et először egy 80%-ban teljes csontvázként tárták fel [KITAKARVA]-ban, 19██-ben; az ásatás dokumentációiban nem esik szó bármiféle anomáliáról. 19██-ben átszállították a [KITAKARVA]-i ████████ █████████████ Múzeumba, ahol összeállították és kiállíttatták.

20██.██.██. éjszakáján SCP-250 megragadott és megölt egy múzeumi betörőt. Noha a betörő maradványai a felismerhetetlenségig megcsonkultak, így a kriminalisztikai azonosítás lehetetlenné vált, bebizonyosodott hogy a maradványok nem Dr █████████ paleontológushoz tartoztak, akinek a múzeumban kijelölt irodája aznap éjszaka alaposan megrongálódott, és aki ezen események óta eltűnt. A múzeum beépített Alapítványi személyzete jelentette az incidenst, és SCP-250-et őrizetbe vették.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License